In 3 stappen de perfecte gordijnen bij je interieur kiezen

in 3 stappen de perfecte gordijnen bij je interieur

Hoe kies je de perfecte rolgordijnen bij je interieur? Wanneer je gordijnen aansluiten bij je interieur creëer je de perfecte woonbeleving. Ben je toe aan nieuwe raamdecoratie of ben je bezig met het herinrichten van je woning en wil je graag weten welke raamdecoratie past bij jouw interieur? Lees dan hoe deze volgende 3 stappen jou kunnen helpen om de perfecte gordijnen te kiezen die passen bij jouw interieur.

1. Bepaal de functie

Het is belangrijk om eerst de functie van je raamdecoratie te bepalen. Wil je gordijnen in bijvoorbeeld de slaapkamer gebruiken? Dan is het verstandig om te kiezen voor verduisterende gordijnen, om te zorgen dat er zo min mogelijk licht de slaapkamer in kan komen. Wanneer je gordijnen wilt gebruiken in de woonkamer, zal je wellicht sneller kiezen voor vitrage of inbetweens, welke het licht filteren maar inkijk van buitenaf tegengaan

Je kan kiezen uit de volgende soorten gordijnen:

Lichtdoorlatende gordijnen
Lichtdoorlatende gordijnen zorgen voornamelijk dat licht gefilterd wordt en de inkijk van buitenaf wordt tegengegaan.

Semi-transparante gordijnen
Semi-transparante gordijnen laten minder licht door dan vitrage, maar zijn doorschijnender dan overgordijnen.

Thermogordijnen
Thermogordijnen met een verduisterende coating die ervoor zorgen dat een ruimte verduisterd wordt. Overgordijnen worden vaak gecombineerd met vitrage en zijn ideaal om de akoestiek van een ruimte te verbeteren door de dikkere stof.

2. Kies de stijl van je gordijnen

De stijl van jouw interieur is bepalend voor de keuze van de stof en de kleur van de gordijnen. Wanneer je een modern interieur hebt, zijn natureltinten een mooie aanvulling. Heb je bijvoorbeeld een landelijke of stoere woonstijl? Dan zijn linnen gordijnen een echte aanvulling. Kijk ook naar de stijl van je huis: in oude huizen staan geplooide, rijke stoffen mooi, terwijl rechte gordijnen het vaak beter doen in nieuwbouwwoningen.

3. Bepaal de maat

Als je zelf wilt opmeten hoe groot de gordijnen moeten worden, bepaal dan vooraf een aantal dingen:

  • Hoe lang wil je dat de gordijnen worden (tot aan de vensterbank of tot aan de vloer)?
  • Welk ophangsysteem wil je ervoor gebruiken (een roede of rails)? Een rails zit aan het plafond vast, een roede hangt onder het plafond. Houdt hier rekening mee bij het opmeten van de lengte van de gordijnen. Bij het gebruik van een roede wordt de lengte van het gordijn korter. Bij het gebruik van een rails moet je er 10 centimeter bij de breedte op tellen om te zorgen dat de gordijnen goed op elkaar aansluiten.
  • Wanneer je kiest voor een plooi in de gordijnen let er dan op dat je meer stof nodig hebt dan wanneer je kiest voor gordijnen zonder plooi.

Tip: je kunt gemakkelijk je gordijnen op lengte maken door gebruik te maken van een instrijkbare zoomband. Wil je weten hoe je dit werkt? Lees dan hier meer.

Vragen?

Bij Trisq.nl helpen we je graag bij de inrichting van je woning door je te voorzien van de allerbeste en -mooiste rolgordijnen. Omdat wij zeker zijn van onze hoge kwaliteit geven we je standaard 2 jaar garantie op al onze gordijnen. Zo weet je zeker dat je lang plezier hebt van je gordijnen.

Om te voorkomen dat je achteraf onverwachte kosten hebt, verzenden wij al onze gordijnen door heel Europa, gratis! Heb je nog vragen over onze service of ons assortiment? Of heb je een andere brandende vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op

Geef een antwoord

De waardering van trisq.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 246 reviews.