7 problemen die gordijnen op kunnen lossen!

Problemen die je op kunt lossen met raamdecoratie

Lijkt je kamer te klein? Heb je last van te weinig privacy in je huis? Of misschien van tocht bij je ramen? Dit zijn allemaal problemen die eigenlijk heel simpel opgelost kunnen worden. Hoe? Met gordijnen, natuurlijk! Hier lees je 7 problemen die gordijnen op kunnen lossen.

  1. Mijn woninginrichting vormt nét niet één geheel
  2. Mijn kamer is te ‘flets’
  3. Tocht!
  4. Mijn kamer moet hoger lijken!
  5. Ik heb meer privacy nodig!
  6. Gordijnen in een kleine kamer zonder dat ‘ie te druk wordt?
  7. Verkleuring door de zon

1. Mijn woninginrichting vormt nét niet één geheel

Het is een welbekend probleem: je hebt allemaal mooie meubels en spullen in huis, maar het lijkt allemaal nét niet één geheel, waardoor het te druk of te vol lijkt. Vaak ligt dit aan de raamdecoratie. Als deze er niet bijpast, kan dit namelijk een invloed hebben op je gehele woninginrichting! Zorg er daarom voor dat je je raamdecoratie aanpast aan je interieur. Zo wordt je gehele inrichting één geheel, waardoor je huis sfeervoller wordt én groter lijkt. Heb je bijvoorbeeld een woning met een jaren ’30 stijl en inrichting? Kies dan voor warme en stijlvolle vouwgordijnen.

Wat dacht je van bamboe?

2. Mijn kamer is te ‘flets’

Heel veel mensen kiezen voor ‘veilige’ kleuren, zoals wit of zwart, wanneer het om raamdecoratie gaat. Dit kan ervoor zorgen dat je kamer een beetje te ‘flets’ lijkt. Maar het kan veel leuker zijn om een keertje voor een volle of felle kleur te gaan! Als je een kleur kiest die bij je interieur past, kan het resultaat erg speels en gezellig zijn! Wat dacht je bijvoorbeeld van een bamboekleur?

3. Tocht!

Heb je last van tocht in je woning door enkel glas of door een andere reden? Dan kun je het beste kiezen voor hanggordijnen. Deze houden de tocht tegen, zodat je hier geen last meer van hebt.

4. Mijn kamer moet hoger lijken!

Wil je je kamer hoger laten lijken? Of heb je al een hoge kamer en wil je de hoogte accentueren? Kies dan voor hanggordijnen. De verticale lijnen zullen de hoogte van je ruimte benadrukken, wat een heel ruimtelijk effect heeft. Laat de gordijnen bij het plafond beginnen en tot op de grond hangen voor een maximaal effect.

5. Ik heb meer privacy nodig!

Heb je ook van die mooie hoge ramen met een perfecte lichtinval? Maar heb je hierdoor ook weinig privacy? Regel dan precies hoeveel privacy je in je huis hebt met plissé gordijnen. Deze gordijnen kun je namelijk in elke mogelijke stand zetten, zodat je precies kunt regelen hoeveel inkijk je hebt. Daarnaast zorgen ze voor een goede breking van het licht, waardoor je lichtinval net zo mooi blijft!

Kleine kamer groter laten lijken

6. Gordijnen in een kleine kamer zonder dat ‘ie te druk wordt?

Heb je een kleine kamer waar je raamdecoratie in op wilt hangen? Vaak kan het al snel te druk lijken, waardoor de kamer eigenlijk nog kleiner wordt. Kies in deze gevallen daarom voor gordijnen in een effen kleur. Hiermee creëer je een rustige uitstraling.

7. Verkleuring door de zon

Iedereen houdt van de zon, maar toch kan ze verraderlijk zijn voor je raamdecoratie. Let vooral op met ramen die op het zuiden liggen. Hang hier geen linnen of katoenen raamdecoratie op, maar ga eerder voor bijvoorbeeld aluminium jaloezieën. Linnen en katoen zullen namelijk sneller verkleuren in zonlicht.

Anderen lazen ook:

Een ander probleem?

Heb je een ander probleem met je woninginrichting en kom je er niet uit? Spreek ons dan gerust eens aan! Wie weet hebben wij de perfecte oplossing met onze raamdecoratie!

Contact
Dit bericht is gepost in Tips. Bookmark de link.

Geef een antwoord

De waardering van trisq.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 246 reviews.