7 veelgestelde vragen over raamdecoratie

7 veelgestelde vragen over raamdecoratie

Zijn jaloezieën niet ouderwets? Hoe maak ik mijn raamdecoratie schoon? En hoe moet ik in vredesnaam kiezen uit al die verschillende soorten? Stel jij jezelf ook wel eens een van deze vragen? Lees dan verder, want hieronder geven we antwoord op 7 van de meest gestelde vragen over raamdecoratie:

  1. Zijn jaloezieën niet ouderwets?
  2. Hoe maak ik mijn raamdecoratie schoon?
  3. Hoe monteer ik mijn raamdecoratie zonder schade aan te brengen aan het kozijn?
  4. Kunnen (duo)rolgordijnen ook geplaatst worden in vochtige ruimtes?
  5. Welke raamdecoratie is het beste voor mijn huis?
  6. Hoe kort je raamdecoratie in?
  7. Hoe meet ik het beste mijn ramen op?

Vraag 1: Zijn jaloezieën niet ouderwets?

In het kort: nee. In het ietsje langer: niet meer. Het is namelijk zo dat jaloezieën een tijdje minder populair zijn geweest en voornamelijk alleen nog in kantoren te zien waren. Maar ze hebben hun weg teruggevochten naar de top en zijn tegenwoordig weer helemaal hip! In veel woonkamers is deze vorm van raamdecoratie daarom weer volop te vinden. Je kunt ze nu eigenlijk wel in elk interieur gebruiken. Helemaal nu je bij ons de keuze hebt uit aluminium jaloezieën (25 mm of 50 mm) en houten jaloezieën (modern of klassiek).

Vraag 2: Hoe maak ik mijn raamdecoratie schoon?

Dit is misschien wel de meest gestelde vraag over raamdecoratie. En het is begrijpelijk dat de vraag gesteld wordt, want hoe vaak maak je je raamdecoratie nou eigenlijk schoon? Het is logisch dat je daar niet veel ervaring mee hebt. Maar wij gelukkig wel! Iedere soort raamdecoratie is op een andere manier te reinigen en om je hier een beetje de weg in te wijzen hebben we er een blog over geschreven: ‘Raamdecoratie schoonmaken – hoe doe je dat?’.

Wil je niet boren in je kozijnen? Dat hoeft ook niet!

Vraag 3: Hoe monteer ik mijn raamdecoratie zonder schade aan te brengen aan het kozijn?

Het komt vaak voor dat je een woning huurt en daarom de kozijnen niet mag beschadigen. Of dat je net nieuwe kunststof kozijnen hebt laten zetten en dat je het zonde vindt om hier in te schroeven of te boren. Gelukkig bestaat er een simpele manier om beschadigingen door schroeven of boren te voorkomen: de Trisq.nl QuickFit- en StickFix-onderdelen! Hiermee bevestig je je nieuwe raamdecoratie zonder dat er een boor aan te pas komt! Lees de blog QuickFit / StickFix – monteren zonder schroeven of boren! voor meer informatie.

Vraag 4: Kunnen (duo)rolgordijnen ook geplaatst worden in vochtige ruimtes?

Als jij iemand bent die genoeg heeft aan een koude of lauwe douche van maximaal twee minuten is het geen probleem om je badkamer vol te hangen met onze rolgordijnen. Als je iemand bent die liever een beetje geniet van het leven en minimaal tien minuten warm wilt douchen, kun je beter een andere soort raamdecoratie kiezen. Aluminium jaloezieën, bijvoorbeeld. Bij teveel vocht bestaat er namelijk een kans dat de stof van de (duo) rolgordijnen op den duur gaat verweren, waardoor je vlekken krijgt.

Vraag 5: Welke raamdecoratie is het beste voor mijn huis?

Welke soort raamdecoratie het beste is voor je huis hangt van meerdere dingen af. Welke type kamer het om gaat, bijvoorbeeld. Of wat voor wensen of behoeften je hebt qua privacy en isolatie. Gaat het om een werkkamer en moet er rekening worden gehouden met zonlicht dat op een computerbeeld kan vallen? Het heeft allemaal invloed op de ‘beste’ raamdecoratie. In onze blog ‘Raamdecoratie kiezen – haal de sfeer in huis‘ gaan we dieper op het onderwerp in en zetten we een aantal tips voor je op een rij. Lees onze blog en vind de raamdecoratie voor bij jou in huis!

Meet altijd twee keer om foutjes te voorkomen

Vraag 6: Hoe kort je raamdecoratie in?

Het komt soms voor dat de standaardafmetingen van onze raamdecoratie niet overeenkomt met de afmetingen van jouw raam. En dan moet je je nieuwe raamdecoratie inkorten. Maar hoe doe je dat? De eerste tip die we je kunnen geven is: meet je raam altijd twee keer op, zodat je je nieuwe gordijnen niet verkeerd inkort ‘Meten is weten. Twee keer meten is zeker weten’ is hier zeker van toepassing. Het zou namelijk zonde zijn als je de raamdecoratie inkort en het dan weer net iets te kort is. Meer weten over raamdecoratie inkorten? De rest van de tips geven we je in onze blog ‘Raamdecoratie inkorten – hoe doe je dat?’.

Vraag 7: Hoe meet ik het beste mijn ramen op?

Het is een veelvoorkomend probleem: je nieuwe raamdecoratie is binnen, maar het past niet, terwijl je toch zou zweren dat je de juiste afmetingen had opgemeten. Om deze situatie te voorkomen, is het handig om een aantal tips in achtig te nemen. In onze blog ‘5 tips bij het opmeten van je ramen’ zetten we deze tips voor je op een rij, zodat je je nieuwe raamdecoratie altijd in de juiste afmetingen binnenkrijgt! En om het nog duidelijker te maken hebben we meetinstructies geschreven, welke je hier kunt vinden.

Contact

Stond je vraag er niet tussen? Voor meer vragen (en antwoorden!) kun je een kijkje nemen bij onze overige veelgestelde vragen. Je kunt ons natuurlijk ook altijd bellen om je vraag voor te leggen aan één van onze experts. Wij helpen je graag verder!

Contact

Geef een antwoord

De waardering van trisq.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 246 reviews.