Duurzame en natuurlijke bamboe gordijnen

bamboe gebruikt voor bamboe gordijnen

Met de bamboe gordijnen maak je een natuurlijke en tevens duurzame keuze. Bamboe gordijnen zijn er in zowel rolgordijnen als vouwgordijnen. De bamboe gordijnen geven de inrichting van je huis een natuurlijke uitstraling. Daarnaast zorgen de duurzame gordijnen ervoor dat je nog jarenlang kunt genieten van de tijdloze en authentieke sfeer die ze met zich meebrengen. Met de bamboe gordijnen heb je een prachtige vorm van raamdecoratie en tegelijkertijd een duurzaam product. In deze blog gaan we in op onder andere de volgende punten:

 • Natuurlijke uitstraling
 • Duurzaamheid van kwaliteitsbamboe
 • Gemakkelijk te monteren
 • Voordelen van bamboe

Natuurlijke uitstraling

Wanneer je je woninginrichting graag wilt voorzien van een natuurlijke uitstraling, dan zijn bamboe gordijnen in de kleuren bamboe, natuur, goudbruin en donkerbruin de perfecte oplossing. De prachtige, natuurlijke tinten voorzien de ruimte van de natuurlijke invloeden waar jij naar op zoek bent.

Naast de natuurlijke uitstraling van bamboe is het product ook nog eens duurzaam geproduceerd. Dit maakt het product nog extra bijzonder. Maar hoe wordt deze duurzame productie nou eigenlijk gerealiseerd?

Duurzaamheid van kwaliteitsbamboe

De duurzaamheid van bamboe gordijnen komt al meteen naar voren uit het feit dat voor elke bamboescheut die gekapt wordt voor de productie van rolgordijnen, er weer twee worden teruggeplant. De bamboescheuten worden gesneden uit volwassen scheuten, wat resulteert in platte lamellen i.p.v. ronde lamellen. De platte structuur van de lamellen zorgt ervoor dat de lamellen beter op elkaar aansluiten dan de over het algemeen gebruikte dunne ´sprieten´ lamellen.

Daarnaast zorgt de dikkere kwaliteitsbamboe voor een aanzienlijke verlenging van de levensduur en geeft het de mogelijkheid tot het produceren van grotere maten. Kortom, de duurzaamheid van kwaliteitsbamboe wordt duidelijk door de lange levensduur en het feit dat er voor elke gekapte bamboescheut er twee worden teruggeplant.

Voor elke bamboescheut die gekapt wordt voor de productie van rolgordijnen, worden er weer twee teruggeplant.

Gemakkelijk te monteren

Evenals de eerder genoemde voordelen van bamboe gordijnen is ook de montage een positief punt van dit product. Je monteert de bamboe gordijnen door simpelweg de schroefhaken in een houten kozijn te draaien (of in een muur i.c.m. een plug) en het bovenprofiel hier aan op te hangen. Het gordijn hangt nu. Je hoeft nu alleen nog maar even de koordwikkelaar aan de muur te bevestigen, zodat het bedieningsmechanisme niet in de weg hangt. Zo simpel kan het zijn!

Het is ook mogelijk om de bamboe gordijnen te monteren zonder schroeven te gebruiken. Dit kan met de QuickFit bamboe klemdragers. Deze klemdragers klem je vast aan je draai-/kiepramen om vervolgens hier de rolgordijnen aan te bevestigen. De klemdragers zijn geschikt voor draai-/kiepramen met een aanslagdikte van 4 tot 25 mm.

Waarom kiezen voor de bamboe gordijnen van Trisq.nl?

Wanneer je kiest voor onze bamboe gordijnen, dan kies je voor kwaliteit! Onze bamboe gordijnen zijn handgemaakt en van zeer hoge kwaliteit. In tegenstelling tot andere aanbieders van bamboe gordijnen, ben je bij ons verzekerd van duurzame gordijnen waar je lang van kunt genieten. En dat is niet het enige, wij bieden onze bamboe gordijnen aan tegen de beste prijzen.

Wanneer je op zoek bent naar bamboe gordijnen van hoge kwaliteit, dan ben je bij Trisq.nl op het juiste adres. Bekijk onze verschillende varianten in prachtige kleuren en bestel direct jouw gewenste product.

Voordelen van bamboe

 • Lichtdoorlatend
 • Natuurlijke uitstraling
 • Milieuvriendelijk geproduceerd
 • Boven- en onderlijst uit hout voor extra stabiliteit
 • Recht gesneden bamboe rolgordijnen waardoor ze beter sluiten
 • Zeer voordelig
 • De beste kwaliteit van Nederland
 • Duurzame gordijnen

Meer weten?

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op! Wij voorzien je graag van de benodigde antwoorden en adviezen met betrekking tot de bamboe gordijnen.

Contact

Geef een antwoord

De waardering van trisq.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 246 reviews.