Gordijnen kiezen voor een kinderkamer

Zoals elke ruimte in huis voorzien dient te worden van de juiste gordijnen, geldt dit ook voor de kinderkamer. Dus ben je op zoek naar de perfecte gordijnen voor een kinderkamer en wil je weten welke gordijnen je het beste kunt gebruiken en om welke reden? In onze blog helpen we je bij het kiezen van de juiste gordijnen voor een kinderkamer.

Type gordijn

Voor kinderen is een goede nachtrust erg belangrijk. Daarom kun je voor een kinderkamer het beste kiezen voor verduisterende (rol)gordijnen. Verduisterende gordijnen zorgen er namelijk voor dat de slaapkamer goed donker wordt. Dit bevordert een diepe nachtrust voor jouw kind.

Bekijk onze verduisterende rolgordijnen

Vermijd ongelukken

Wil je gordijnen gebruiken die tot aan de vloer komen? Let er dan op dat de gordijnen niet te lang zijn en voorkom dat deze over de grond gaan slepen. Kinderen kunnen uitglijden over de gordijnen en vallen. Je kunt er ook voor kiezen om gebruik maken van een velcro rail. Een velcro rail zorgt ervoor dat gordijnen met klittenband vast zitten. Zo voorkom je dat de roede of rail van het plafond loskomt wanneer er te veel gewicht op het gordijn komt.

Gemakkelijk schoon te maken

Het kan een keer voorkomen dat gordijnen van een kinderkamer vies worden of niet meer fris ruiken. Wanneer de gordijnen niet meer fris ruiken, kun je deze een middagje buiten ophangen of een dagje in de vriezer leggen. Geurtjes verdwijnen en je hoeft niet onnodig extra werk te doen.

Hebben de gordijnen vlekken en kunnen deze niet worden verwijderd met een lichtvochtige doek? Dan kun je het beste de gordijnen op een wolprogramma wassen. Vul de wasmachine tot maximaal 1/3 van het toegestane gewicht, zo voorkom je onnodig kreuken van de gordijnen.

Meer weten?

Wil je graag meer informatie over gordijnen voor kinderkamers? Of wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan in alle gevallen contact met ons op. Wij helpen je graag verder om met jou de perfecte gordijnen te vinden die aansluiten bij jouw wensen en behoeften.

Contact

Geef een antwoord

De waardering van trisq.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 246 reviews.