Gordijnen op maat

Ben je op zoek naar gordijnen op maat? Trisq.nl heeft een ruim assortiment aan perfect op maat gemaakte raamdecoratie! Kies het soort gordijn dat je wilt hebben, kies een leuke kleur en eventuele montageopties en -mogelijkheden en voer je maten in. Vervolgens krijg je je splinternieuwe raamdecoratie perfect op jouw gewenste maten thuis geleverd! In ons assortiment vind je rolgordijnen op maat, jaloezieën op maat en plissé gordijnen op maat.

rolgordijnen op maat
jaloezieën op maat
Plissé gordijnen op maat

Gordijnen zelf op maat maken?

Daarnaast hebben we ook nog andere soorten raamdecoratie, maar dan in standaardmaten. Deze kun je gelukkig wel gemakkelijk zelf op maat maken! Hierdoor kunnen wij jou weer de beste prijs bieden voor je gordijnen. Wil je weten hoe je jouw rol- of hanggordijnen op maat moet maken? Lees dan snel onze handleiding hieronder!

Rolgordijnen

Rolgordijnen op maat maken is vrij eenvoudig en met onze uitleg gaat het je zeker lukken!

Stap 1. Meet het kozijn op

Zorg dat je het kozijn opmeet binnen de ruimte waar je het rolgordijn wilt hebben. Meet het voor de zekerheid een tweede keer op, want ‘meten is weten’!

Stap 2. Markeren

Nadat je de afmetingen hebt genoteerd, meet je op hoe breed het doek moet zijn van het rolgordijn. Markeer met een potlood de lijn waarlangs je het stof moet afknippen. Doe hetzelfde voor de stalen buis. Gebruik een ijzerzaagje voor het afzagen van het overtollig stuk van de buis.

Stap 3. Profiel vastklikken

Wanneer je het overtollige stof hebt afgeknipt en de buis hebt afgezaagd, klik je vervolgens de profielen van het rolgordijn vast op de uiteinden van de buis. Houd er met buitenrolgordijnen en duo rolgordijnen rekening mee dat je niet te snel knipt, om rafeling van de stof te voorkomen. Hieronder staat de maximale inkorting per product beschreven.

Maximale inkorting rolgordijnen

SoortMaximale inkorting
Bamboe rolgordijn8 cm
BuitenrolgordijnNaar eigen wens
Duo rolgordijnNaar eigen wens
Plissé gordijnen:

35 – 45 cm

50 – 60 cm

65 – 75 cm

80 – 95 cm

100 – 120 cm

Max.

6 cm

9 cm

12 cm

15 cm

18 cm

Hanggordijnen

Hanggordijnen op maat maken kun je gemakkelijk zelf doen. Er zijn verschillende manieren om een gordijn in te korten. De makkelijkste manier is om gebruik te maken van een instrijkbare zoomband. Dit voorkomt dat je met naaimachines in de weer moet en het is een makkelijke en snelle oplossing voor het inkorten van gordijnen.

hanggordijnen op maat

Stap 1. Meten

Hang, indien mogelijk, het gordijn op om te bepalen hoeveel centimeter er van de onderkant van het gordijn af moet.

Stap 2. Vastzetten

Maak met klemmetjes het overtollige stuk gordijn vast, zodat je weet waar het gordijn omgevouwen moet worden.

Stap 3. Strijken

Wanneer je de vouw hebt bepaald van het gordijn, leg je het gordijn op de strijkplank. Strijk met het strijkijzer over de vouw, zodat je een duidelijke lijn krijgt van de vouw. Zorg ervoor dat de vouw recht is tijdens het strijken!

Stap 4. Afknippen en instrijken

Knip het overtollige stof af vanaf 5 centimeter van de vouw. Bepaal de juiste lengte van de zoomband en leg dit tussen de vouw en het stukje overgebleven stof. Zorg ervoor dat de vouw recht is! Ga langzaam met de strijkijzer, stukje voor stukje, over de stof heen zodat de zoomband warm wordt en zich vast kan hechten aan de stof.

Stap 5. Afwerken

Laat de zoomband even afkoelen en controleer voorzichtig of deze goed vastgehecht zit aan de stof. Nu het gordijn klaar is kun je deze weer ophangen en genieten van het resultaat!

Trisq.nl

Bij Trisq.nl helpen we je graag bij de inrichting van je woning door je te voorzien van de allerbeste en -mooiste rolgordijnen. Omdat wij zeker zijn van onze hoge kwaliteit geven we je standaard 2 jaar garantie op al onze gordijnen. Zo weet je zeker dat je lang plezier hebt van je gordijnen.

Om te voorkomen dat je achteraf onverwachte kosten hebt, verzenden wij al onze gordijnen door heel Europa, gratis! Heb je nog vragen over onze service of ons assortiment? Of heb je een andere brandende vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op!

Voordelen

  • Standaard 2 jaar garantie

  • De hoogste kwaliteit gordijnen

  • De scherpste prijs

  • Gratis levering in heel Europa

  • Snelle verzending van je producten