Je gordijnstang bevestigen – hoe doe je dat?

Gordijnstang bevestigen

Heb je zojuist nieuwe gordijnstangen besteld en wil je graag weten hoe je ze moet monteren? Of ben je überhaupt benieuwd naar hoe gemakkelijk die montage dan wel niet moet zijn? Lees dan verder. Wij hebben namelijk een stappenplan gemaakt waarmee we het bevestigen van gordijnstangen nóg gemakkelijker maken.

Stap 1: Kiezen van de geschikte gordijnen

Okay, we spelen hier eigenlijk al een beetje vals, want het kiezen van de juiste gordijnen heeft natuurlijk niks met de montage te maken. Maar wat is nou een gordijnroede zonder een gordijn? En wat is een gordijn zonder een gordijnroede? Precies, behoorlijk nutteloos. Kies daarom allereerst goed welke gordijnen je wilt op gaan hangen. Hulp nodig bij je keuze? Lees dan hier meer over de verschillende soorten gordijnen die we hebben.

Wat is een gordijnroede zonder gordijn? En vice versa?

Stap 2: Wand of plafond?

Tijd voor keuze nummer twee: wil je de gordijnstang aan het plafond of aan de wand bevestigen? Het is allebei mogelijk, maar je moet het wel even van tevoren bepalen, zodat je wel de juiste montagestukken geleverd krijgt. De keuze is volledig aan jezelf en het ligt hierbij eigenlijk maar net aan wat je zelf mooier vindt. En aan wat de locatie toelaat, uiteraard.

Stap 3: Houders bevestigen

Nu kun je de montagestukken op de gewenste plekken bevestigen! Je doet dit met behulp van schroeven en eventueel pluggen. We raden je aan om eerst goed te kijken of je de montagestukken op de goede plek hebt zitten en om vervolgens eerst met een potlood stipjes te zetten. Zo weet je zeker dat je ze uiteindelijk op de juiste plek hebt hangen!

Tip! Gebruik een waterpas om de gordijnstanghouders in een rechte lijn te plaatsen!

Zet stipjes met een potlood!

Stap 4: Afwerking

Nu is het tijd om je gordijnen op te hangen! Afhankelijk van je gekozen montagemethode (en wat je makkelijker vindt werken) kun je óf eerst je gordijnen aan je stang hangen en vervolgens de stang aan de montagestukken, óf je kunt eerst de stang monteren en hier vervolgens het gordijn aan hangen. Vervolgens heb je nog de keuze uit vele verschillende eindstukken die je kunt monteren om de stang af te sluiten. Door de grote keuze zit er altijd iets bij dat bij jouw interieur past!

Tip! Bestel je gordijnen nu in sets op Trisq.nl en maak gebruik van een hoop voordeel!

Anderen lazen ook:

Hulp nodig?

Kun je wel wat extra hulp gebruiken bij het monteren van je gordijnstang? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op! Wij leggen je stap voor stap uit hoe het moet.

Neem contact op!

Geef een antwoord

De waardering van trisq.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 246 reviews.