Montagehandleiding – (Duo) rolgordijn met schroefmontage

rolgordijn-zonder-cassette

Ben je van plan om je (duo) rolgordijn te monteren met behulp van een wand- of plafondmontage? In deze blog vertellen wij je stap voor stap hoe je jouw (duo) rolgordijn moet bevestigen om te zorgen dat deze stevig vast zit. Eventueel kun je de montagehandleiding downloaden en uitprinten om het montageproces soepel en snel te laten verlopen.

Stap 1A: Monteer de steunen aan het plafond

Wanneer je kiest voor plafondmontage monteer je de steunen met de bijgeleverde schroeven. De steunen moeten aan de binnenkant van het kozijn aan het plafond worden vastgeschroefd.

Montagehandleiding-duo-rolgordijnen-zonder-cassette-stap-1a

Stap 1B: Monteer de steunen aan de wand

Wanneer je kiest voor wandmontage monteer je de steunen aan de wand met de bijgeleverde schroeven.

Montagehandleiding-duo-rolgordijnen-zonder-cassette-stap-1b

Stap 2: Steek de bedieningszijde van het rolgordijn in het midden van de steun

Om het rolgordijn vast te zetten dien je eerst de bedieningszijde (de zijde met de ketting) vast te klikken in de steun.

Stap 3: Duw de verende as naar binnen en positioneer deze voor de montagesteun

Wanneer je de bedieningszijde hebt vastgeklikt, zet je de andere zijde vast. Dit doe je door de verende as (aan de zijkant) naar binnen te duwen en het rolgordijn in de montagesteun te klikken.

Montagehandleiding-duo-rolgordijnen-zonder-cassette-stap-3

Stap 4: Monteer de afwerkkapjes

Bevestig de afwerkkapjes op de montagesteunen door deze vast te klikken. Dit voorkomt dat het rolgordijn van de montagesteunen loskomt  doordat kinderen niet bij de veer kunnen komen.

Stap 5: Monteer de kettinghouder

Voor kindveiligheid raden wij aan gebruik te maken van de kettinghouder. Niet alleen oogt het een stuk netter, het voorkomt ook dat kinderen verstrikt raken in de ketting van het rolgordijn.

Doe de ketting om de kettinghouder en plaats de kettinghouder zo dat de ketting er niet te los omheen hangt of dat de ketting onder de kettinghouder weg gehaald kan worden. Zorg er wel voor dat de ketting nog een beetje bewegingsruimte heeft om het rolgordijn naar boven en beneden te bewegen. Wanneer de ketting goed in de kettinghouder zit, schroef je deze vast.

Download hier de montagehandleiding

Vragen of adviezen?

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit blogbericht of kun je wel wat advies gebruiken over het aanschaffen van gordijnen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan voor je klaar en helpen je graag met al je vraagstukken.

Contact

Geef een antwoord

De waardering van trisq.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 246 reviews.