Montagehandleiding – (Duo) rolgordijnen met cassette met schroefmontage

rolgordijn-met-cassette

Ben je van plan om je (duo) rolgordijn met cassette te monteren met behulp van een wand- of plafondmontage? In deze blog vertellen wij je stap voor stap hoe je jouw (duo) rolgordijn kunt bevestigen met behulp van schroefmontage om te zorgen dat deze stevig vast zit. Eventueel kun je de montagehandleiding downloaden en uitprinten om het montageproces soepel en snel te laten verlopen. De eerste stap is het kiezen tussen de twee montagemogelijkheden. Kies je voor wandmontage of plafondmontage?

Stap 1A: Monteer de plafondmontageclips

Wanneer je kiest voor plafondmontage monteer je de plafondmontageclips met de bijgeleverde schroeven. De plafondmontageschroeven moeten aan de binnenkant van het kozijn aan het plafond worden vastgeschroefd.

Montagehandleiding-duo-rolgordijnen-met-cassette-stap-1-a

Stap 1B: Monteer de wandmontagebeugel

Wanneer je kiest voor wandmontage monteer je de wandmontagebeugel aan de wand met de bijgeleverde schroeven.

Stap 2: Haak het rolgordijn aan de voorzijde in de clip

Om het rolgordijn vast te zetten dien je eerst de voorzijde van de cassette van het rolgordijn in de clip te klikken.

Stap 3: Klik nu de achterkant vast in de clip

Als je de voorkant van de cassette hebt vastgeklikt, kun je de achterkant vastklikken. Controleer altijd of het rolgordijn goed is vastgeklikt door te kijken of de cassette recht hangt. Wanneer een kant niet tegen de clip aan zit, is het rolgordijn niet goed vastgeklikt.

Montagehandleiding-duo-rolgordijnen-met-cassette-stap-3

Stap 4: Monteer de kettinghouder

Voor kindveiligheid raden wij aan gebruik te maken van de kettinghouder. Niet alleen oogt het een stuk netter, het voorkomt ook dat kinderen verstrikt raken in de ketting van het rolgordijn.

Doe de ketting om de kettinghouder en plaats de kettinghouder zo dat de ketting er niet te los omheen hangt of dat de ketting onder de kettinghouder weggehaald kan worden. Zorg er wel voor dat de ketting nog een beetje bewegingsruimte heeft om het rolgordijn naar boven en beneden te bewegen.

Stap 5: Controleer de positie van de kettinghouder en zet vast

Wanneer de ketting goed in de kettinghouder zit, schroef je deze vast.

Montagehandleiding-duo-rolgordijnen-met-cassette-stap-5
Download hier de montagehandleiding

Vragen of adviezen?

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit blogbericht of kun je wel wat advies gebruiken over het aanschaffen van gordijnen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan voor je klaar en helpen je graag met al je vraagstukken.

Contact

Geef een antwoord

De waardering van trisq.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 246 reviews.