Montagehandleiding – Mini (duo) rolgordijn met klemmontage

Ben je van plan om je (duo) rolgordijn te monteren met behulp van klemmontage? In deze blog vertellen wij je stap voor stap hoe je jouw (duo) rolgordijn moet bevestigen om te zorgen dat deze stevig vast zit. Eventueel kun je de montagehandleiding downloaden en uitprinten om het montageproces soepel en snel te laten verlopen.

Stap 1: Klik het rolgordijn in de montagesteun

Klik het rolgordijn in de montagesteun.

Stap 2: Plak de dubbelzijdige tape tegen de klemdrager

Nadat je het rolgordijn hebt vastgeklikt in de montagesteun, plak je het dubbelzijdige tape tegen de klemdrager. Let op: haal niet direct alle beschermlagen van de tape af, dit wordt later tijdens de montage gedaan.

Stap 3: Schuif de klemdrager aan de montagesteun

Schuif de klemdrager in de achterkant van de montagesteun. Zorg dat de kant met de beschermlaag aan de buitenkant zit. Dit is namelijk de kant die tegen het kozijn wordt geplakt.

Stap 4: Pel de beschermlaag van de dubbelzijdige tape af en positioneer

Haal de beschermlaag van de klemdrager af. Bepaal de positie van het rolgordijn en haak de klemdrager op het draai-/kiepraam.

Stap 5: Duw de klemdrager van beide zijden zo ver mogelijk in elkaar

Duw de klemdrager aan beide zijden in elkaar om te zorgen dat deze goed om het kozijn van het draai-/kiepraam klemt.

Stap 6 (optioneel): Plaats de klemdrager loodrecht onder de zijgeleiding

Plaats de klemdrager recht onder de zijgeleiding. Gebruik eventueel een waterpas om te bepalen of de klemdrager recht hangt. Klem deze vervolgens aan de onderkant van het draai-/kiepraam.

Stap 7 (optioneel): schuif het spanblokje om de spandraad en breng het blokje zo hoog mogelijk

Schuif het spanblokje op de spandraad. Schuif het blokje zo hoog mogelijk tegen de bovenkant van het spanblokje aan. Het blokje zorgt er namelijk voor dat het draad niet onder het spanblokje vandaan schiet.

Download hier de montagehandleiding

Vragen of adviezen?

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit blogbericht of kun je wel wat advies gebruiken over het monteren van gordijnen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan voor je klaar en helpen je graag met al je vraagstukken.

Contact

Geef een antwoord

De waardering van trisq.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 246 reviews.