Montagehandleiding – Plissé met koord plafondmontage

Lichtblauw plisse gordijn met koord plafondmontage in badkamer

Iedere raamdecoratie heeft zijn eigen montage instructies. In deze handleiding leggen we je in enkele stappen uit hoe je jouw plissé gordijnen zelf monteert. Ben je van plan om je plissé gordijnen met koord te monteren met behulp van plafondmontage? Wanneer je je plissé met koord op de juiste manier monteert heb je langer plezier van je nieuwe raamdecoratie. In deze blog vertellen wij je stap voor stap hoe je jouw plissé gordijn met koord moet bevestigen om te zorgen dat deze stevig vast zit.

In deze blog gaat het om het ophangen met behulp van plafondmontage. Eventueel kun je de montagehandleiding downloaden en uitprinten om het montageproces soepel en snel te laten verlopen.

Stap 1: Gebruik een boor met een juiste diameter

Allereerst is het van belang om de juiste boor klaar te leggen. Gebruik een boor met een diameter welke past bij de ondergrond. Bekijk hieronder welke diameter je nodig hebt per ondergrond:

  • Voor aluminium gebruik een boor met een diameter van 2,2mm.
  • Voor kunststof gebruik je een boor met een diameter van 1,5mm.
  • Voor hout gebruik je een boor met een diameter van 2mm.

Stap 2A (enkele stof): Boor gaten

De gaten dient u te boren in de bovenste rand van uw raamkozijn of plafond (zie foto aan de rechter kant). Boor gaten op de aangegeven plekken en met het juiste boortje, afhankelijk van de ondergrond. Bij enkele stof plissé gordijnen moet de afstand van de zijkant van het raam 17mm zijn.

Gaten boren in glaslat op 17mm

Stap 2B (dubbele stof): Boor gaten

De gaten dient u te boren in de bovenste rand van uw raamkozijn of plafond (zie foto aan de rechter kant). Boor gaten op de aangegeven plekken en met het juiste boortje, afhankelijk van de ondergrond. Bij dubbele stof plissé gordijnen moet de afstand van de zijkant van het raam 19 mm zijn.

Gaten boren in glaslat op 19mm

Stap 3: Schroef de clips vast

Schroef de meegeleverde clips vast in het plafond of glaslat.

Voorbeeld van plisse met koord clips vastschroeven plafondmontage

Stap 4: Klik het plissé gordijn in de clip en knip de folie los

Klik het plissé gordijn in de clip. Er moet een duidelijk hoorbare ‘klik’ zijn. Knip vervolgens de folie los om het plissé gordijn te bedienen en te gebruiken.

Voorbeeld vastklikken plisse met koord in montageprofiel

Stap 5: Monteer de koordwikkelaar

Om te voorkomen dat het koord van de plissé loshangt, kun je de koordwikkelaar monteren aan de wand. Zorg ervoor dat deze ten minste 150 cm boven de grond hangt, om te voorkomen dat jonge kinderen de koord los kunnen halen. Je kunt het koord vastzetten door het koord in 8’jes om de koordwikkelaar de wikkelen.

Bouwtekening montage plissé gordijn met koord
Download hier de montagehandleiding

Vragen of adviezen?

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit blogbericht of kun je wel wat advies gebruiken over het monteren van gordijnen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan voor je klaar en helpen je graag met al je vraagstukken.

Contact

Geef een antwoord

De waardering van trisq.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 246 reviews.