Montagehandleiding – Plissé met koord wandmontage

Donkerblauwe plissé gordijnen in keuken

Ben je van plan om je plissé gordijnen met koord te monteren met behulp van wandmontage? Wanneer je je plissé met koord op de juiste manier monteert heb je langer plezier van je nieuwe raamdecoratie. In deze blog vertellen wij je stap voor stap hoe je jouw plissé gordijn met koord moet bevestigen om te zorgen dat deze stevig vast zit. Eventueel kun je de montagehandleiding downloaden en uitprinten om het montageproces soepel en snel te laten verlopen.

Stap 1: Gebruik een boor met een juiste diameter

Gebruik een boor met een diameter welke past bij de ondergrond. Bekijk hieronder welke diameter je nodig hebt per ondergrond:

  • Voor aluminium gebruik een boor met een diameter van 2,2mm.
  • Voor kunststof gebruik je een boor met een diameter van 1,5mm.
  • Voor hout gebruik je een boor met een diameter van 2mm.

Stap 2: Boor gaten

Teken de montagesteunen af en boor de gatenboor 2mm minder diep dan de diepte van de glaslat om te voorkomen dat je tegen het raam aan boort.

Voorbeeld gaten boren in kozijn of glaslat

Stap 3: Schroef de wandsteun en de meegeleverde clips vast

Schroef, na het boren van de gaten, de wandsteun vast. Gebruik hiervoor schroeven die 2mm korter zijn dan de glaslat diepte om ervoor te zorgen dat deze perfect aansluiten in het geboorde gat. Schroef ook de meegeleverde clips vast aan de wanddrager en monteer het afdekkapje.

Voorbeeld voor monteren montageprofiel plisse met koord

Stap 4: Klik het plissé gordijn in de clip en knip de folie los

Klik het plissé gordijn in de clip. Er moet een duidelijk hoorbare ‘klik’ zijn. Knip vervolgens de folie los om het plissé gordijn te bedienen en te gebruiken.

Vastklikken plissé met koord

Stap 5: Monteer de koordwikkelaar

Om te voorkomen dat het koord van de plissé niet loshangt, kun je de koordwikkelaar monteren aan de wand. Zorg ervoor dat deze ten minste 150 cm boven de grond hangt, om te voorkomen dat jonge kinderen de koord los kunnen halen. Je kunt het koord vastzetten door het koord in 8’jes om de koordwikkelaar de wikkelen.

Bouwtekening montage plissé gordijn met koord
Download hier de montagehandleiding

Vragen of adviezen?

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit blogbericht of kun je wel wat advies gebruiken over het monteren van gordijnen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan voor je klaar en helpen je graag met al je vraagstukken.

Contact

Geef een antwoord

De waardering van trisq.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 246 reviews.