Monteren zonder boren of schroeven met QuickFit / StickFix

De Trisq.nl QuickFit-en StickFix-montagesystemen zijn de nieuwste innovaties op het gebied van het monteren van raamdecoratie. Hiermee kun je je nieuwe gordijnen ophangen zonder boren en schroeven. Je hoeft dus geen gebruik te maken van schroeven in je kunststof of aluminium kozijnen. Zo blijven je kozijnen schadevrij en blijft een eventuele garantie geldig. Daarnaast is het ideaal voor huurhuizen, waar je vaak niet in de kozijnen mag boren. Hoe het werkt monteren zonder boren? Dat leggen we hieronder per onderdeel uit.

  • Gordijnen ophangen zonder boren

  • Je kozijnen blijven schadevrij
  • Montage is zeer eenvoudig
  • Garantie op je ramen en kozijnen blijft geldig
  • Ideaal voor huurhuizen

Montageprofielen zonder BOREN bekijken

QuickFit bamboe klemdrager

Standaard krijg je twee montagehaken bij je bamboe rol- of vouwgordijnen geleverd. Deze draai je in je houten kozijnen of, met behulp van pluggen, in je muren, om hier vervolgens de haakjes die aan het bovenprofiel van het rol- of vouwgordijn zitten omheen te hangen.

Met de QuickFit bamboe klemdrager kun je je bamboe rol- of vouwgordijn echter bevestigen zonder die montagehaken te hoeven gebruiken! Deze klemdragers bevestig je namelijk gemakkelijk aan je draai-/kiepramen (met een aanslagdikte van 4 tot 25 mm), om je rol- of vouwgordijn vervolgens aan het haakje te hangen! Hierdoor bevestig je je bamboe gordijnen zonder boren!

Bamboe rolgordijnen monteren zonder schroeven

StickFix montageset voor plissé gordijnen

Standaard worden de plissé gordijnen van Trisq.nl geleverd met een gemakkelijk montagesysteem voor draai-/kiepramen, het KlemFix-systeem, waarbij je haken aan het openslaande raam kunt bevestigen. Met deze StickFix montageset kun je je plissé gordijnen echter ook gemakkelijk aan kozijnen met vaste ramen bevestigen.

Met de StickFix montageset voor plissé gordijnen worden de montagestukken namelijk op het kozijn vastgeplakt (twee boven en twee onder). Vervolgens kun je hier de spanblokjes in vastklikken en het plissé gordijn nu gemakkelijk vastzetten. Zorg er wel voor dat je de kozijnen eerst grondig schoonmaakt en laat drogen. Geef vervolgens de montagestukken ook de tijd om zich goed te hechten aan de kozijnen.

Plissé gordijnen monteren zonder schroeven

QuickFit universele klemdrager HQ

Met de QuickFit universele klemdrager HQ van Trisq.nl kun je gemakkelijk je nieuwe jaloezieën of gordijnen monteren zonder boren en schroeven aan draai-/kiepramen. Omdat de klemdragers een traploos instelbaar bereik hebben, zijn ze geschikt voor draai-/kiepramen met een aanslagdikte variërend van 3 tot 24 mm.

De QuickFit universele klemdrager HQ is te gebruiken bij alle soorten raamdecoratie die gewoonlijk gebruik maken van een wandmontage. Daarnaast zorgt het ECO dichtingsrubber ervoor dat het aanslagrubber van je draai-/kiepramen goed blijft afsluiten, zodat je een te verwaarlozen isolatieverlies hebt. Wil je hier meer over weten? Lees dan verder.

Montageprofielen zonder BOREN bekijken

QuickFit jaloezie klemdrager HQ

Standaard worden de jaloezieën van Trisq.nl geleverd met twee montagemogelijkheden: een schroefmontage en een klemmontage voor draai-/kiepramen met een maximale vleugeldikte van 15 mm. Met de QuickFit jaloezie klemdragers HQ heb je echter nog een derde montagemogelijkheid.

Deze hebben namelijk een traploos instelbaar bereik, waarmee deze klemdragers geschikt zijn voor draai-/kiepramen met een aanslagdikte variërend van 4 tot 25 mm. Daarnaast zorgt het ECO dichtingsrubber ervoor dat het aanslagrubber van je draai-/kiepramen goed blijft afsluiten, zodat je een minimaal isolatieverlies hebt.

Jaloezieën monteren zonder schroeven

ECO dichtingsrubber

Efficiëntie en bescherming van het milieu zijn tegenwoordig sleutelwoorden in elk huishouden. Een goede isolatie is hierbij essentieel. Eén van de zaken waar het vaak nog fout gaat is bij glas en slecht sluitende kozijnen. Dit zijn namelijk de plekken waar de meeste isolatielekken voorkomen.

Met een conventionele klemdrager creëer je direct een isolatielek: het dichtingsrubber van je kozijn. Deze wordt dan namelijk ingedrukt, waardoor de isolatiewaarde van het rubber gehalveerd en daarmee eigenlijk teniet gedaan wordt. Daar hebben wij met onze montagesystemen echter iets op gevonden.

Met ons gepatenteerde ECO dichtingsrubber, welke standaard bij iedere set klemdragers geleverd wordt, breng je dit isolatieverlies terug van 50% naar slechts 2% (afhankelijk van je specifieke situatie). Dit dichtingsrubber vult namelijk het ‘gat’ dat een klemdrager creëert op, waardoor hier geen koude lucht door kan stromen.

Zonder ons ECO dichtingsrubber is een ruimte van 20 m² met draai-/kiepramen met conventionele klemdragers binnen 24 uur compleet van nieuwe lucht voorzien. En dat met gesloten ramen! Hierdoor bestaat er in de ruimte een waarneembare tocht en een meetbaar verschil in kamertemperatuur. Door gebruik te maken van ons ECO dichtingsrubber sluit je deze nadelen voor 99% uit. Door gebruik te maken van onze montagesystemen zorg je voor een betere isolatie van iedere ruimte.

Energiebesparende montage

QuickFit montageprofiel

Met het QuickFit montageprofiel kun je allerlei soorten raamdecoratie monteren op ieder kunststof of aluminium kozijn, zonder hierbij te schroeven of te boren. Door de sterke dubbelzijdige tape aan de achterkant van het profiel is deze eenvoudig te plaatsen en zelfs te verwijderen zonder sporen achter te laten.

Je hebt geen gereedschappen nodig om het QuickFit montageprofiel te monteren. Het enige dat je hoeft te doen is het kozijn grondig reinigen (met het bijgeleverde doekje), de maten opnemen en het (eventueel door jezelf op maat gemaakte) profiel op het kozijn plakken. Als je het profiel hebt vastgeplakt hoef je slechts 12 uur te wachten voordat deze volledig belastbaar is. Vervolgens ben je klaar om je nieuwe gordijnen of jaloezieën aan de montageprofielen te bevestigen.

Koppelingen en mogelijkheden

Een QuickFit montageprofiel heeft een standaardlengte van 100 cm, waardoor de meeste ramen direct geschikt zijn voor het profiel. Indien je bredere ramen hebt, zijn de profielen gemakkelijk te koppelen, waardoor de mogelijkheden haast eindeloos zijn.

Zelfs het verwijderen van de montageprofielen is eenvoudig. Verwarm het profiel met behulp van een föhn en je kunt het profiel er zo af halen. Vervolgens kun je de tape gemakkelijk oprollen. Er blijven geen sporen achter en je kozijn blijft schadevrij.

Anderen lazen ook:

Vragen?

Heb je nog vragen over de verschillende manieren waarop je je rolgordijnen kunt ophangen zonder boren of schroeven? Bel ons dan gerust eens op; wij leggen je er alles over uit!

Neem contact op!

Geef een antwoord

De waardering van trisq.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 246 reviews.