Plissé gordijnen kopen?

plisse gordijnen

Plissé gordijnen kopen? Ben je bezig met de inrichting van je nieuw huis? Of ben je jouw huidige inrichting zat en wil je graag een verandering in je interieur aan brengen? Je hebt daarbij in ieder geval genoeg mogelijkheden. De allereerste stap die je hoogstwaarschijnlijk gaat zetten, is om de meubelen aan te passen. Wist je dat dit niet eens altijd nodig is? Nee, je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om iets aan de raamdecoratie te doen.

Het is namelijk zo dat de raamdecoratie voor een groot deel de uitstraling van je huis bepaald. Dat is het geval als de raamdecoratie gesloten is; op dat moment valt de raamdecoratie namelijk meer op. Maar, ook als de raamdecoratie open is (bijvoorbeeld over dag), zie je de raamdecoratie nog steeds terug komen. Het is dan ook absoluut aan te raden om voldoende aandacht aan je raamdecoratie te besteden.

Bij het uitzoeken van nieuwe raamdecoratie heb je in ieder geval voldoende keus. Steeds meer mensen opteren voor het aanschaffen van plissé gordijnen. Dergelijke gordijnen brengen enkele specifieke voordelen met zich mee. Heb jij enig idee wat plissé gordijnen exact zijn? En weet jij exact wat de voordelen van plissé gordijnen zijn? Voor het maken van de juiste keuze is het belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn. Je kunt hier dan ook alle informatie over plissé gordijnen vinden.

Wat zijn plissé gordijnen?

Over het algemeen kunnen we stellen dat plissé gordijnen een mooie raamdecoratie is. Het bedekt je ramen op een fraaie manier en zorgt voor de gewenste privacy. Als we naar het uiterlijk van plissé gordijnen kijken, zien we dat er twee verschillende varianten zijn.

Je kunt kiezen voor gordijnen die je van boven naar beneden uitvouwt. Deze variant van plissé gordijnen wordt aangeduid met de term ‘top-down’. Oftewel; van boven naar beneden. In feite is de werking van een top-down plissé gordijn te vergelijken met een rolgordijn. Het is namelijk mogelijk om deze van boven naar beneden te trekken. Op die manier kan je het licht tegenhouden en kan je voor de gewenste privacy zorgen.

Maar, er is nog een andere variant. Deze variant heeft de benaming top-down/bottom-up plissé gordijn gekregen. Zoals je wellicht al zult vermoeden, is het mogelijk om deze variant op meerdere manieren te bedienen. Je kunt dit gordijn zowel van beneden naar boven trekken als van boven naar beneden. De werking hiervan is min of meer afgeleid van een accordeon. Het voordeel hiervan is dat je altijd de controle uit kunt oefenen over het licht en jouw privacy. Ook is het leuk om hiermee te variëren, zodat je enigszins een aanpassing op je interieur aan kunt brengen.

Voordelen van plissé gordijnen

Ben jij nog zoekende naar een geschikte raamdecoratie? Wellicht dat onderstaande voordelen je over de streep kunnen streken om voor plissé gordijnen te kiezen.

Een belangrijk voordeel van een plissé gordijn is dat je veel invloed op de uiteindelijke uitstraling hebt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een verduisterende stof te gebruiken, zodat de plissé gordijnen een verduisterende werking hebben.

Daarnaast zorgen plissé gordijnen ervoor dat de lichtinval beperkt wordt. Hierdoor kunnen de felle zonnestralen geen grote invloed uitoefenen op de temperatuur binnen in je huis.

Ook is het een absoluut voordeel dat plissé gordijnen behoorlijk makkelijk te bedienen zijn. De bediening gaat meestal met behulp van een koord. Het voordeel hiervan is overigens ook dat je altijd de optimale controle over de stand van de gordijnen hebt. Hierdoor kan je de mate van lichtinval en je privacy volledig zélf bepalen.

Tot slot willen we nog benoemen dat plissé gordijnen weinig tot geen ruimte in je interieur nemen. Het is daardoor ook mogelijk om plissé gordijnen met een andere variant van raamdecoratie te combineren. Het draait uiteraard niet alleen om functie, maar ook om de uitstraling.

Ons aanbod

Bij Trisq.nl kan je behoorlijk veel verschillende plissé gordijnen vinden. Deze plissé gordijnen hebben allemaal dezelfde voordelen, maar verschillen qua design. Hierdoor is het mogelijk om de uitstraling van de gordijnen volledig op de uitstraling van je huis af te stemmen. Uiteraard is het daardoor ook mogelijk om jouw wensen te vertalen in het uiterlijk van de plissé gordijnen.

Geef een antwoord

De waardering van trisq.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 246 reviews.