Raamdecoratie – alle voordelen op een rij

Alle varianten van raamdecoratie

Raamdecoratie is er in allerlei soorten en maten; van rolgordijnen tot vouwgordijnen en van jaloezieën tot plissé gordijnen. En dat is maar goed ook, want zo heb je altijd ruim de keuze om jouw huis precies zo in te richten als jij dat wilt. Maar wat zijn nou precies de voordelen van alle verschillende soorten? Om je te helpen bij je keuze hebben wij ze voor je op een rijtje gezet!

1. Bamboe rolgordijnen

Met onze bamboe rolgordijnen haal je een prachtig natuurlijke sfeer in huis. De gordijnen zijn gemaakt van echte bamboescheuten en zijn aan elkaar gevlochten met touwtjes in een bijpassende kleur. Dit geeft een speels en heel natuurlijk effect, waardoor je gemakkelijk de natuur in huis weet te halen. Het bedieningsmechanisme is simpel, doch elegant. Met een simpel touwtje in een bijpassende kleur rol je het gordijn namelijk naar boven en beneden. Daarnaast worden de bamboe rolgordijnen op een milieubewuste manier geproduceerd. Voor elke bamboescheut die gekapt wordt ten bate van de productie van de gordijnen worden er namelijk twee geplant.

 • Natuurlijke en toch klassieke uitstraling
 • Elegant en verborgen bedieningsmechanisme
 • Milieubewust geproduceerd
natuurlijke uitstraling met bamboe rolgordijn

Voor elke bamboescheut die gekapt wordt, worden er twee geplant!

2. Bamboe vouwgordijnen

Onze bamboe vouwgordijnen zijn in principe hetzelfde als onze bamboe rolgordijnen, maar in plaats van dat ze naar boven en naar beneden rollen, worden ze opgevouwen. Zo haal je dus ook bij deze gordijnen de natuur in huis, maar zorg je ook voor een wat klassiekere uitstraling. Ook bij de vouwgordijnen is het bedieningsmechanisme elegant. Misschien nog wel eleganter, want door een extra flapje aan bamboescheuten wordt deze voor een groot gedeelte verborgen. Daarnaast worden ook deze gordijnen op een milieubewuste manier geproduceerd. Voor elke bamboescheut die gekapt wordt ten bate van de productie van de gordijnen worden er namelijk twee geplant.

 • Natuurlijke en toch klassieke uitstraling
 • Elegant en verborgen bedieningsmechanisme
 • Milieubewust geproduceerd

3. Buitenrolgordijnen

Buitenrolgordijnen zijn de ideale oplossing voor balkons, veranda’s of terrassen waar zon of wind voor overlast kan zorgen. Het plaatsen van een schutting of een ander soort scherm is ook een oplossing, maar die is direct zo permanent. Wat nou als je de volgende dag juist wel van de zon wilt genieten? Met een buitenrolgordijn kun je de keuze elke dag zelf maken. Door hem helemaal uit te rollen zorg je ervoor dat je uit de zon en wind zit en kun je heerlijk op je balkon zitten. Door de bijgeleverde ringetjes kun je het gordijn gemakkelijk vastzetten, waardoor hij niet los in de wind waait. En als je de volgende dag wel lekker in het zonnetje wilt zitten, rol je hem gewoon weer omhoog!

 • Bescherming tegen zon en wind
 • Zelf bepalen wanneer je wel en niet in de zon/wind wilt zitten

4. Duo rolgordijnen

De duo rolgordijnen zijn ‘normale’ rolgordijnen, maar dan met een hele leuke toevoeging: de afwisseling in de stroken. De stof van de duo rolgordijnen bestaat namelijk niet uit één kleur, maar wordt altijd afgewisseld met lichtdoorlatende, witte stroken. Zo krijg je een heel speels en elegant effect. Daarnaast zorg je er hiermee voor dat de ruimte waar je de duo rolgordijnen in hangt mooi licht blijft, terwijl je wel zorgt voor minder inkijk en minder direct zonlicht in je huis.

 • Speels en elegant door afwisseling in stroken
 • Lichtdoorlatend, maar toch minder inkijk en direct zonlicht

5. Jaloezieën

Jaloezieën zijn in meerdere opzichten de ideale vorm van raamdecoratie. Ten eerste kun je met jaloezieën perfect reguleren hoeveel licht en inkijk je in je huis hebt. Je kunt de lamellen namelijk in elke gewenste positie neerzetten en daarnaast kun je nog de hoogte van de jaloezie bepalen. Zo kun je de jaloezie zelfs helemaal omhoog trekken als je even geen raamdecoratie voor je raam wilt hebben hangen! Ten tweede zijn de jaloezieën erg handig qua onderhoud. Omdat ze van aluminium gemaakt zijn trekken ze niet krom en hebben ze een enorm lange levensduur. En daarnaast zijn ze hierdoor ook heel gemakkelijk schoon te maken.

 • Perfecte regulatie van lichtinval en inkijk
 • Bijzonder lange levensduur
 • Gemakkelijk schoon te maken

Bepaal zelf de boven- en onderkant

6. Plissé gordijnen

Plissé gordijnen, genoemd naar het Franse woord voor ‘geplooid’, winnen steeds meer populariteit. En dat is helemaal niet gek, want plissé gordijnen zijn een hele stijlvolle én functionele vorm van raamdecoratie. De gordijnen worden zowel aan de onderzijde als aan de bovenzijde van het raam gemonteerd, waardoor je precies de positie van het gordijn kunt bepalen. Zo kun je het gordijn bovenin, maar bijvoorbeeld ook in het midden van het raam hangen. Daarnaast zorgt de stof van de plissé gordijnen ervoor dat je een hele aangename en natuurlijke lichtinval in huis behoudt, waarmee je een fijne sfeer behaalt.

 • Stijlvol én functioneel
 • Precies de positie van het gordijn bepalen
 • Aangename en natuurlijke lichtinval

7. Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn perfect voor iedereen die van een klassieke uitstraling houdt. De gordijnen zijn strak afgewerkt en krijgen een hele stijlvolle uitstraling door de manier waarop ze hangen. Vouwgordijnen worden namelijk niet op de conventionele manier opgerold, maar krijgen hun klassieke uiterlijk door de manier waarop ze worden opgevouwen. Zo behaal je een optimale functie en stijl, terwijl je wel het gemak van rolgordijnen houdt. Daarnaast hebben vouwgordijnen een lange levensduur en een lichte bediening.

 • Klassieke en stijlvolle uitstraling
 • Gemak van rolgordijnen
 • Lange levensduur
 • Lichte bediening

8. Hanggordijnen

Ook vind je in ons assortiment verschillende soorten hanggordijnen. Deze kant-en-klare raamdecoratie hoef je alleen nog maar aan een gordijnroede te bevestigen, want ze zijn al voorbewerkt met zeilringen of lussen. Onze hanggordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende categorieën, waaronder lichtdoorlatende gordijnen (of vitrage).

 • Gemakkelijke montage
 • Kunnen verschillende functies vervullen
 • Klassieke uitstraling

Anderen lazen ook:

Vragen?

Heb je nog vragen over de verschillende soorten van raamdecoratie en de voordelen die bij elke soort horen? Dan kun je natuurlijk altijd bij ons terecht om je vragen te stellen!

Vragen stellen

Geef een antwoord

De waardering van trisq.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 246 reviews.