Raamdecoratie: de basis van je interieur

Raamdecoratie: de basis van je interieur

Bij de inrichting van het huis wordt de raamdecoratie door veel mensen vaak een beetje vergeten. Dat het decoreren van ramen vaak een ondergeschoven kindje is, wordt door stylisten vaak betreurd. Zij stellen dat een goede raamdecoratie eigenlijk onmisbaar is in het interieur. Het is een van de basiselementen om je huis op de gewenste manier te belichten en sfeervol te bekleden. Welke mogelijkheden er allemaal zijn om je kamer van de juiste lichtinval te voorzien wordt in deze blog uitgelicht.

Spelen met het licht

De belichting van een ruimte is een echte sfeerbepaler. Aangezien de mogelijkheden rondom raamdecoratie tegenwoordig eindeloos zijn, kan elke ruimte op de gewenste manier gestyled worden. Zo kun je overdag het licht in huis halen met lichtdoorlatende plisségordijnen om vervolgens ’s avonds de gordijnen dicht te trekken voor een aangename sfeer. Een combinatie van beide is natuurlijk ook mogelijk om zo de perfecte lichtinval voor je huis te reguleren.

Belicht je interieur op jouw gewenste manier

Lichtdoorlatende gordijnen

Vitrage, ook wel lichtdoorlatende gordijnen of inbetween gordijnen genoemd, is een goede manier om je huis te voorzien van de juiste sfeer. Doordat het binnenkomende licht door de gordijnen gebroken wordt ontstaat er een lichte en open sfeer. Tevens wordt de inkijk vanaf de buitenkant geblokkeerd zonder hiervoor donkere gordijnen te gebruiken. Dit voorziet je huis meteen van de nodige privacy.

Naast dat de lichtdoorlatende gordijnen zorgen voor een mooie, lichte sfeer decoreren zij ook meteen de ruimte. Doordat de vitrage voor een deel zorgt voor demping van harde geluiden wordt ook de akoestiek in de kamer verbeterd.

Raamdecoratie: de basis van je interieur

Semi-transparante gordijnen

Deze prachtige vorm van raamdecoratie zorgt voor een prachtige lichtinval waarmee je de sfeer in huis haalt. Wanneer je de gordijnen dicht doet is het onmogelijk om van buiten naar binnen te kijken, waardoor je gegarandeerd bent van je privacy. Zelfs silhouetten zijn niet te onderscheiden. Door hun hoge stofdichtheid, die een isolerende werking heeft, zijn ze tevens goed bruikbaar in het najaar.

Met hun lichtdoorlatende functie zijn de semi-transparante gordijnen een goede optie voor gebruik in de woonkamer of studeerkamer. Mede door deze functie zijn zij minder  geschikt als raamdecoratie voor de slaapkamer. Wel is het mogelijk om deze semi-transparante gordijnen te combineren met vouwgordijnen waardoor het mogelijk is om in je gehele huis dezelfde stof toe te passen.

Thermogordijnen

Met de thermische verduistergordijnen van Trisq.nl houd je het licht buitenshuis en tevens de warmte binnenshuis. Door de uitstekende isolerende werking zijn zij de ideale vorm voor raamdecoratie gedurende de koude wintermaanden. De energiebesparende werking van de thermogordijnen maakt het een goede investering.

Met zijn volledige verduisteringsvermogen en thermische voering haal je ’s winters de perfecte sfeer in huis. Op een regenachtige zondagavond lekker warm bij de openhaard met schemerlicht, volledig gecreëerd door onze thermogordijnen, krijg je het perfecte gevoel in je eigen huis.

Meer weten?

Wil je weten welke raamdecoratie het beste past bij jouw type raam? Lees dan ook eens onze blog over ‘welke raamdecoratie bij welke ramen?’. Zijn er voor jou nog onduidelijkheden of heb je hulp nodig bij de keuze voor je raamdecoratie? Neem gerust contact met ons op en wij helpen je met al jouw vraagstukken.

Contact

Geef een antwoord

De waardering van trisq.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 246 reviews.