Raamdecoratie kiezen – waar houd je rekening mee?

Haal de sfeer in huis met raamdecoratie

Hoe kies je je nieuwe raamdecoratie uit? Waar moet je op letten en waar moet je rekening mee houden? Eigenlijk is het altijd terug te brengen naar twee elementen: smaak en functie. Oftewel: wat vind je mooi en wat is handig? Welke kleuren houd je van? En moeten de gordijnen er ook voor zorgen dat je minder inkijk hebt? Wij helpen je alvast op weg met de volgende tips:

Zorg dat je raamdecoratie bij je inrichting past

Houd rekening met wat je allemaal al in je inrichting hebt staan en zorg ervoor dat je raamdecoratie hier bij past. Heb je bijvoorbeeld klassieke meubels in je woonkamer staan? Kies dan eerder voor de klassieke vouwgordijnen dan voor de moderne plissé gordijnen. Ga je voor een warme sfeer in huis? Kies dan niet een te koele kleur.

Houd rekening met de ruimte

De vormgeving van je raamdecoratie kan veel invloed uitoefenen op de beleving die je hebt van een ruimte. Zo kun je je gordijnen of jaloezieën gebruiken om bepaalde elementen van je ruimte te accentueren. Gebruik bijvoorbeeld gordijnen met horizontale accenten om de breedte van je ruimte te benadrukken.

Durf kleur te gebruiken!

Gebruik kleur

Wees niet bang om kleur te gebruiken! Veel mensen gaan bij raamdecoratie altijd voor de meest veilige opties, zoals wit en crème, maar een opvallende kleur (zoals paars!) kan een heel leuk effect opleveren. De kleur van je raamdecoratie hoeft helemaal niet altijd de rest van je inrichting te ondersteunen, maar kan zelf ook juist de accenten leveren.

Privacy

Denk goed na over de mate van privacy die je wilt bereiken. Wil je bijvoorbeeld dat je lekker beschut zit en weinig lichtinval hebt? Of wil je juist lekker veel licht en maakt een beetje inkijk je niet uit? Bij de meeste vormen van raamdecoratie kun je dit gemakkelijk zelf regelen, zoals bij plissé gordijnen of jaloezieën, maar het is toch even een punt om over na te denken.

Privacy met raamdecoratie

Warmte

Moeten de gordijnen ook warmte vast kunnen houden? Voor ramen met enkel glas of ramen waar een lichte tocht bij komt kan het verstandig zijn te kiezen voor gevoerde vouwgordijnen. Deze hebben een haast isolerende werking en zorgen ervoor dat je de warmte in je huis vast kunt houden.

Wat te doen met kantelkiepramen?

Heb je kantelkiepramen in een van de ruimtes waar je raamdecoratie in wilt hangen? Vaak kun je hier niet in boren, omdat dit óf niet goed mogelijk is, óf ten koste gaat van de garantie. Met onze raamdecoratie met KlemFix-mogelijkheden is het echter heel gemakkelijk om toch raamdecoratie in je kantelkiepramen te bevestigen.

Anderen lazen ook:

Contact

We hopen dat we je het met onze tips een beetje makkelijker kunnen maken om de juiste raamdecoratie te kiezen. Kom je er toch nog niet helemaal uit? Neem dan gerust even contact met ons op voor advies, of kijk bij de inspiratie van onze klanten onderaan op de homepage!

Contact

Geef een antwoord

De waardering van trisq.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 246 reviews.