Raamdecoratie tegen inkijk

Vrouw die door houten jaloezien kijkt

Met de juiste raamdecoratie zorg je voor een prachtig interieur en heb je geen inkijk. De ramen van je woning zorgen voor een heerlijke lichtinval in de kamer. Dit kan er echter voor zorgen dat je minder privacy hebt. Door gordijnen op te hangen is dit natuurlijk al snel opgelost. Je hebt echter nog veel meer mogelijkheden. Alleen maar met dichte gordijnen zitten zonder lichtinval zit je natuurlijk ook niet op te wachten. Grote ramen zijn prachtig en zorgen voor veel daglicht in huis. Glurende voorbijgangers zijn echter lang niet altijd prettig. Gelukkig kun je hier zelf wat aan doen. Ben je op zoek naar raamdecoratie tegen inkijk, maar wil je toch blijven genieten van lichtinval? In deze blog leggen we je graag diverse opties tegen inkijk uit.

Lichtdoorlatende rolgordijnen

Lichtdoorlatende rolgordijn zijn voorzien van stoffen die zorgen voor privacy, maar de kamer niet geheel verduisteren. Ze laten nog voldoende zonlicht door voor een verlichtte kamer. Dit komt door de stoffen die worden gebruikt. Mensen kijken niet zomaar naar binnen, maar je hebt ook geen last meer van inkijk. Ook houden de lichtdoorlatende rolgordijnen een gedeelte van de warmte tegen. Dit maakt deze vorm van raamdecoratie uitermate geschikt voor bijvoorbeeld de woonkamer en keuken.

Lichtdoorlatende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen zijn geschikt voor kamers waar je geen inkijk wilt hebben en het helemaal donker moet zijn. Ze laten helemaal geen licht door. Rol het gordijn naar beneden en de kamer wordt geheel verduisterd. De verduisterende rolgordijnen zijn geschikt voor ruimtes waar je geen inkijk wilt en tegelijkertijd ook geen lichtinval. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor bijvoorbeeld de slaapkamer.

Verduisterende rolgordijnen

Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen zijn praktisch en zorgen voor veel sfeer in huis. De afwisselende stroken kleur en lichtdoorlatend wit zorgen voor een speels effect. Met duo rolgordijnen zorgt u voor een natuurlijke lichtinval, maar kunnen mensen niet zomaar meer naar binnen kijken.

Duo rolgordijnen

Plissé gordijnen voor meer privacy

Voor een stijlvolle en functionele oplossing tegen inkijk kun je kiezen voor plissé gordijnen. Dit type raamdecoratie is geschikt voor bijna iedere raam. De plissés zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en een ruim aanbod aan kleuren, waardoor je je interieur ook nog eens mooi aankleedt. Dankzij het handige top-down/bottom-up-systeem zijn de gordijnen naar wens open of dicht te zetten. Speel zelf met de mate van privacy en lichtinval om de perfecte stand te bepalen.

Plissé gordijnen

Jaloezieën voor een fijne afscheiding

Jaloezieën? Die worden toch alleen gebruikt in kantoorpanden? Het is een gedachte die bij veel mensen opkomt als ze aan deze vorm van raambekleding denken. Het is een van de meest bekende vormen van raamdecoratie en winnen ook steeds meer aan populariteit. Door de positie van de lamellen aan te passen of door de jaloezie in zijn geheel omhoog te trekken, kun je namelijk precies bepalen hoeveel licht er in je huis komt en hoeveel in- en uitkijk je hebt.

Jaloezieën

Raamfolie

Een redelijk eenvoudige oplossing tegen inkijk is raamfolie. Deze speciale folie kun je op het raam aanbrengen om de mate van privacy te verhogen. Het is dan ook een zeer populaire vorm van anti-inkijk raamdecoratie. Het leuke aan raamfolie is dat het in veel verschillende varianten beschikbaar is.

Raampanelen

Een andere vorm van raambekleding die steeds populairder wordt is raampanelen.  Dit zijn vaak glazen panelen die je voor het raam hangt of op de vensterbank neerzet. Je hebt ze echter ook van ijzer en kunststof. Deze panelen bestaan uit patronen waar je niet doorheen kunt kijken. Licht kan er echter wel doorheen schijnen. Hierdoor heb je minder inkijk, maar wordt de kamer wel verlicht. Het is de ideale ramdecoratie voor bij een landelijk interieur.

Persoonlijk advies

Heb je liever persoonlijk advies? Wil je graag diverse opties bespreken of ben je gewoon benieuwd wat de juiste oplossing is voor jou situatie? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk en professioneel advies.

Contact

Geef een antwoord

De waardering van trisq.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 246 reviews.