Raamdecoratie: tips voor de koude maanden

De tijd van het stoken in huis komt er weer aan. Het is zonde wanneer er een groot deel van de warmte verloren gaat via de ramen. Je wilt dit het liefst zoveel mogelijk voorkomen. Daarom geven wij in deze blog tips hoe jij met raamdecoratie kunt besparen op je stookkosten.

Donker? Tijd om de gordijnen te sluiten

Met het ophangen van raambekleding wil je niet alleen zorgen voor een gezellige sfeer in huis, maar ook besparen op je energiekosten aangezien er veel warmte verloren gaat via de ramen. Vergeet dan niet om de gordijnen te sluiten zodra het ’s avonds donker wordt. ’s Avonds stoken met de gordijnen open bespaart namelijk niet.

Creëer dubbelglas

Mocht je een huis hebben met enkel glas dan ben je waarschijnlijk op de hoogte van het feit dat er veel warmte verloren gaat via de ramen. Door enkel glas te combineren met bepaalde (rol)gordijnen zorg je voor een betere isolatie die gelijk staat met die van dubbel glas. Er zit verschil in de isolerende werking van de verschillende raamdecoratie. Houd hier dus rekening mee tijdens de aanschaf.

Meer comfort met de gordijnen dicht

Gordijnstof wordt warmer dan glas. Dit leidt overigens tot minder tocht. Hierdoor blijft het ’s winters in huis een stuk behaaglijker. Het gebruik van gordijnstof kan er zelfs voor zorgen dat je de thermostaat een graadje lager kan zetten. Dit scheelt op jaarbasis toch al snel 6% op de verwarmingskosten.

Meer comfort met de gordijnen dicht

Zijn er voor jou nog onduidelijkheden of heb je hulp nodig bij de keuze voor je raamdecoratie? Neem gerust contact met ons op en wij helpen je met al jouw vraagstukken.

Contact

Geef een antwoord

De waardering van trisq.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 246 reviews.