Vitrage gordijnen

Vitrage in de slaapkamer

Wil je informatie over vitrage, ofterwijl lichtdoorlatende gordijnen of inbetween gordijnen? Vitrage is een hele goede manier om meer sfeer en privacy te creëren in je huis, zonder dat je inrichting hierdoor donkerder wordt. Je blokkeert namelijk de inkijk, maar breekt het licht met de gordijnen wel zo dat er een mooie, lichte sfeer ontstaat.

In deze blog zetten we alle informatie over vitrage voor je op een rij, in de categorieën voordelen, korting en montage. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over onze goedkope vitrage? Of over de overige gordijnen in ons assortiment? Neem dan gerust contact met ons op.

Voordelen

Er zijn behoorlijk wat voordelen van vitrage / lichtdoorlatende gordijnen. Zo zijn ze allereerst verkrijgbaar in verschillende prints, waardoor er al snel een soort bij zit die aansluit op jouw inrichting en wensen. Daarnaast zijn ze enorm gemakkelijk op te hangen (hier lees je meer over onder het kopje ‘Montage’).

Vitrage beperkt ook de inkijk en zorgt daarmee voor extra privacy, zonder dat je huis te donker wordt. Omdat ze lichtdoorlatend zijn en het licht filteren, wordt er namelijk een hele mooie, lichte sfeer behaalt. En dit terwijl de gordijnen ook nog voor decoratie zorgen. Tot slot kan vitrage ook de akoestiek in de kamer verbeteren, omdat ze harde geluiden meer dempen.

 • In verschillende prints verkrijgbaar
 • Gemakkelijk op te hangen
 • Inkijk wordt beperkt, terwijl licht wordt behouden
 • Erg sfeervol door het filteren van licht
 • Extra privacy én extra decoratie
 • Verbeterde akoestiek

Korting

In bijna alle gevallen is het zo dat je twee gordijnen nodig hebt; één voor de linkerkant en één voor de rechterkant. En dan is het eigenlijk heel irritant dat je twee keer dezelfde prijs moet betalen. Daarom doen we daar niet aan en geven we je altijd korting op je vitrage als je een set van twee koopt. Zo bespaar je al snel bijna 20%!

Montage

De montage van onze vitrage is heel gemakkelijk uit te voeren. Er zitten namelijk al zeilringen in de bovenrand van de gordijnen verwerkt, waarmee je ze gemakkelijk aan je gordijnroede kunt hangen. Het enige wat je dus hoeft te doen, is ervoor te zorgen dat je een gordijnroede monteert. Je kunt hierbij kiezen tussen een montage op de dag en een montage in de dag.

Bij een montage op de dag monteer je de gordijnroede tegen het kozijn aan, op de muur of aan het plafond. Bij een montage in de dag monteer je de roede in het kozijn of tussen de muren. Elke manier heeft zijn voor- en nadelen, maar eigenlijk is het allemaal terug te brengen naar smaak en stijl, dus je kunt hierin zelf bepalen wat je het mooiste vindt!

Montage op de dag:

 • De gordijnroede wordt gemonteerd op het kozijn
 • Je monteert de gordijnroede op de muur
 • Je monteert de gordijnroede aan het plafond

Montage in de dag:

 • Je monteert de gordijnroede in het kozijn
 • Je monteert de gordijnroede tussen de muren

Meer weten?

Je lichtdoorlatende gordijnen of vitrage kopen bij Trisq.nl brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo geven we je een garantie van 2 jaar, zodat je zeker weet dat je goede kwaliteit gordijnen in huis haalt. Daarnaast houden we niet van extra kosten die achteraf aan je bestelling worden toegevoegd, dus de prijzen die je in de webshop ziet zijn de prijzen die je betaalt. Geen verzendkosten dus! En dat geldt voor heel Europa.

Heb je toch nog vragen over onze lichtdoorlatende gordijnen of vitrage? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Contact
De waardering van trisq.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 246 reviews.