Vouwgordijn

Vouwgordijn

Bij de inrichting van je huis spelen enkele facetten een belangrijke rol. Je denkt hierbij ongetwijfeld meteen aan zaken zoals de vloer, de kleur van de muren en de aanwezige meubelen.

In de praktijk blijkt vaak dat óók de raamdecoratie een behoorlijke invloed heeft. Raamdecoratie heeft namelijk een tweedelige functie. Aan de ene kant moet raamdecoratie het licht buiten houden en voor de gewenste privacy zorgen. Aan de andere kant moet de raamdecoratie er ook fraai uit zien. Het is tenslotte een belangrijk onderdeel van de inrichting van een huis.

Als je in een huis binnenstapt, is de kans aanwezig dat je oog direct op de raamdecoratie valt. Wat voor raamdecoratie hangt er? Zijn het bijvoorbeeld jaloezieën of is het een zeer fraai vouwgordijn? Een vouwgordijn heeft de afgelopen jaren behoorlijk aan populariteit gewonnen. Hoe dat komt? Wel, dat heeft uiteraard alles met de voordelen van vouwgordijnen te maken.

Op onze website kan je uiteenlopende varianten van raamdecoratie vinden. Uiteraard bieden wij ook prachtige vouwgordijnen aan. Naast de vouwgordijnen zijn wij ook een leverancier van onder meer rolgordijnen en jaloezieën.

Wat is een vouwgordijn?

Wellicht is het verstandig om eerst te kijken naar wat een vouwgordijn nou eigenlijk is. In principe lijkt een vouwgordijn behoorlijk veel op een rolgordijn. Het belangrijkste verschil tussen deze twee varianten zit echter in de manier waarop de gordijnstof gerold/gevouwen wordt. Bij een vouwgordijn wordt de gordijnstof gevouwen op het moment dat je het gordijn omhoog of omlaag trekt.

Een vouwgordijn valt dan ook direct te herkennen aan horizontale plooien op/in de stof. Door deze plooien is het mogelijk om het vouwgordijn min of meer op te vouwen.

Door de jaren heen zijn er steeds meer varianten van een vouwgordijn op de markt gebracht. Als je een kijkje op onze website neemt, vind je ongelooflijk veel varianten terug. Dit varieert van een bamboe vouwgordijn tot aan een linnen vouwgordijn.

De voordelen van een vouwgordijn

Wat zijn nou de redenen om voor een vouwgordijn te kopen? Op welke punten onderscheidt deze variant zich ten opzichte van bijvoorbeeld een rolgordijn of jaloezieën?

Een duidelijk voordeel van een vouwgordijnen is terug te vinden in de tweedelige functie. Een vouwgordijn zorgt namelijk voor privacy, maar heeft ook nog eens een fraaie en stijlvolle uitstraling. Deze uitstraling wordt onder meer door de kleur van het vouwgordijn bepaald. Daarmee komen we ook direct uit op het tweede voordeel van een vouwgordijn. Je kunt een vouwgordijn in vele soorten en maten bij ons aanschaffen. Hierdoor is het altijd mogelijk om het vouwgordijn in de gewenste samenstelling aan te schaffen.

Ook is het makkelijk om een vouwgordijn schoon te maken. Je kunt namelijk de meeste vouwgordijnen in de wasmachine stoppen. Dat geldt uiteraard niet voor de bamboe vouwgordijnen uit ons assortiment. Op dit gebied onderscheiden de vouwgordijnen zich, aangezien jaloezieën gepoetst moeten worden en rolgordijnen niet schoon te maken zijn.

Tot slot willen we nog een voordeel aanstippen dat voortvloeit uit de samenstelling van het product. Een vouwgordijn is namelijk over het algemeen iets dikker dan bijvoorbeeld een rolgordijn of plisségordijnen. Het voordeel hiervan is dat er weinig kou naar binnen kan komen. Dit merk je uiteindelijk in de energierekening, aangezien je dan ook minder energie hoeft te stoken. Uiteraard zorgt een vouwgordijn ook altijd voor de gewenste privacy én beschermt het huis je tegen de felle zonnestralen.

Ons aanbod

Hebben bovenstaande voordelen je overtuigd om eens naar een vouwgordijn te gaan kijken? We nodigen je graag uit in onze webshop. Wij zijn namelijk ook overtuigd van de toegevoegde waarde van vouwgordijnen. Met een vouwgordijn haal je sfeer en praktisch nut in huis. De gordijnen beschermen je huis prettig, geven je de gewenste privacy en zien er ook nog eens goed uit.

In ons assortiment kan je meerdere soorten vouwgordijnen te vinden. De vouwgordijnen hebben allen een andere uitstraling die bepaald wordt door het kleurgebruik en eventuele aanwezigheid van patroontjes.

De vouwgordijnen zijn in verschillende afmetingen te verkrijgen. In zowel de breedte als in de hoogte zijn verschillende maten verkrijgbaar. Neem gerust een kijkje, schaf één van de vouwgordijnen aan en geniet nadien van de prettige voordelen van deze variant van raamdecoratie.

Geef een antwoord

De waardering van trisq.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 246 reviews.