Wat is de beste isolerende raamdecoratie?

Bruine gordijnen achter grote hoekbank

Nu de koude wintermaanden er weer aankomen, is het verstandig om te kijken hoe jij het huis het beste kunt isoleren. Met de juiste raamdecoratie kun je de warmte heerlijk in huis houden. Of je nu enkel of dubbel glas hebt, raamdecoratie zorgt ervoor dat je aardig wat kunt besparen op de energierekening. Als je kiest voor goede raambekleding zullen de stookkosten omlaaggaan. Door gebruik van gordijnen of andere decoratie kan de energiebesparing in de wintermaanden aardig oplopen. Dit is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. Het kiezen van de juiste isolerende raambekleding is voor veel mensen een lastige keuze, vandaar dat we je helpen bij het beantwoorden van de vraag: wat is de beste isolerende raamdecoratie?

Heerlijke temperaturen met isolerende raamdecoratie

Door isolerende raamdecoratie voor het raam te hangen, wordt het een stuk behaaglijker in huis. Dit komt vooral omdat de stof van gordijnen warmer wordt dan het glas van de ramen. Hierdoor blijft de warmte in huis zitten. Om deze reden worden ze ook wel kou werende gordijnen genoemd. Een ander voordeel van raamdecoratie is dat het minder zal tochten in huis. Hierdoor hoeft de kachel misschien niet eens zo hoog te staan als normaal het geval is.

Wat is de beste isolerende raambekleding

Om goed geïsoleerd de winter in te gaan, moet je hiervoor wel de juiste gordijnen kiezen. Op Trisq.nl vind je uiteraard een ruim aanbod aan gordijnen. De ene gordijn heeft echter een betere isolerende werking dan de ander. De beste raambekleding voor de wintermaanden zijn:

  • Thermogordijnen

  • Plissé gordijnen

Lichtinval kamer met slaapbank en lichtdoorlatende gordijnen

Thermogordijnen

Wil jij graag gordijnen in huis halen om de kamer goed te isoleren? Dan kun je hiervoor het beste kiezen voor gordijnen met een dikkere stof. Denk hierbij aan de thermogordijnen van Trisq.nl. Door gebruik te maken van dit soort gordijnen zal warmte moeilijk kunnen ontsnappen via ramen, waardoor de temperatuur aangenaam blijft. Bovendien werken deze gordijnen ook nog eens verduisterend.

Plissé gordijnen

Naast het gebruik van thermogordijnen kun je ook kiezen voor (duo) plissé gordijnen. Bij plisségordijnen wordt de stof zigzag geplooid, wat zorgt voor een honingraatstructuur. Dit levert een betere isolerende werking op. Deze raambekleding heeft een dubbele stoflaag, wat zorgt voor een goede isolatie van de kamer. Dit maakt het ideale gordijnen voor de koude wintermaanden. Laat ze op maat maken en je hebt de perfecte isolatie!

Bekijk hier onze plissé gordijnen.

Isolatie

De ene raamdecoratie is de andere niet. Dat is ook terug te zien bij de isolerende raamdecoratie. De mate van isolatie kan hierdoor per decoratie verschillen. De besparing op de stookkosten kunnen oplopen tot boven de 150 euro per jaar. Om de ruimte goed te isoleren, moet je kiezen voor raamdecoratie die het hele raam bekleed. Uiteraard is de mate van isolatie ook afhankelijk van het soort glas van het raam.

Houd rekening met de verwarming

Bij het kiezen van de juiste gordijnen of raamdecoratie, is het belangrijk om rekening te houden met de radiator. In veel huizen zit deze onder het raam. Het is belangrijk om de verwarming te allen tijde vrij te houden. Als de gordijnen voor de verwarming komen te hangen, blijft de warmte tussen het gordijn en het raam hangen. Als de gordijnen op de vensterbank eindigen, dan zit je goed.

In het kort: de isolerende raambekleding

Om de ruimte in de wintermaanden goed te isoleren, raden wij aan om te kiezen voor thermogordijnen of plissé gordijnen. Naast dubbel glas zijn deze twee types raamdecoratie uitermate geschikt om een extra isolerende laag voor het raam aan te brengen, waardoor de warmte beter in huis kan blijven hangen. De thermogordijnen en plissé gordijnen van Trisq.nl zijn voordelig en ook nog eens zeer stijlvol. Zou je graag meer informatie willen ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op!

Geef een antwoord

De waardering van trisq.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 246 reviews.