Welke raamdecoratie gebruik je bij welke soort raam?

Welke gordijnen gebruik je bij smalle of juist brede ramen?

Het uitkiezen van raamdecoratie is eigenlijk altijd al wel een lastige keuze. Het is namelijk iets wat je niet iedere dag doet. Raamdecoratie voor brede ramen en smalle ramen blijkt echter nog net weer een stukje lastiger te zijn. Want niet elk gordijn lijkt even mooi in kleine ramen en grote raampartijen. Daarom geven we je hier een antwoord op de vraag: welke gordijnen gebruik je bij smalle of juist brede ramen?

Raambekleding smal raam

Voor smalle ramen is het redelijk eenvoudig om nieuwe raamdecoratie te vinden. In principe kun je veel soorten raambekleding gebruiken bij smalle ramen, zo lang ze maar ingekort kunnen worden. Om je op weg te helpen bij je keuze, benoemen we hieronder de soorten raamdecoratie die het meest efficiënt zijn om te gebruiken.

Plissé gordijnen

Een plissé gordijn is ideaal als raambekleding voor een smal raam. Dit komt voornamelijk omdat ze vaak al in kleine afmetingen te bestellen zijn. Bij ons kun je ze bijvoorbeeld al bestellen vanaf 35 x 100 cm! En als je ze nog smaller nodig hebt, kun je ze ook nog eens inkorten. Houd hierbij wel rekening met de maximale inkorting van plissé gordijnen. Een overzicht hiervan vind je terug op de productpagina’s zelf.
Vertel mij meer over plissé gordijnen >

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn in allerlei kleuren, prints en materialen beschikbaar. Zo is er altijd wel een rolgordijn dat bij jou past. De rolgordijnen zijn erg gemakkelijk in te korten en daarmee een veilige keuze voor jouw smalle ramen. De bamboe rolgordijnen van Trisq.nl creëren een unieke sfeer en zijn al te bestellen vanaf 60 cm breedte. Met de maximale inkorting van 16 cm kun je hiermee dus al je ramen vanaf een breedte van 44 cm bekleden. Of wat dacht u bijvoorbeeld van onze duo rolgordijnen. Deze hebben een elegante uitstraling. Ze zijn al te bestellen van 45 x 150 cm.
Vertel mij meer over rolgordijnen >

Jaloezieën

We hebben het al vaker gezegd, maar jaloezieën zijn weer helemaal terug van weggeweest! En dat is helemaal niet zo raar als je merkt hoe handig ze zijn. Je kunt precies bepalen hoeveel lichtinval je in je huis hebt én ze zijn perfect voor smalle ramen. Ze zijn namelijk al verkrijgbaar vanaf 40 cm breed! In het assortiment vind je aluminium jaloezieën voor een elegante sfeer en prachtige houten jaloezieën voor een natuurlijke uitstraling.
Vertel mij meer over jaloezieën >

jaloezieën smalle en brede ramen

Raamdecoratie brede ramen

Grote raampartijen zorgen voor veel daglicht in huis en zijn dan ook vaak heel erg mooi. Het is echter wel een lastige klus om voor grote ramen de juiste raamdecoratie te kiezen. Allereerst is het belangrijk om na te denken over de hoeveelheid lichtinval in je woning; geef je de voorkeur aan veel lichtinval of wil je juist wat meer privacy behouden? Door dit vooraf te bepalen wordt het alweer een stap eenvoudig de juiste raambekleding voor grote ramen te vinden.

Gordijnen

Het ophangen van gordijnen voor brede ramen geeft vaak het mooiste resultaat. Hiermee wordt de grootte namelijk geaccentueerd, wat je huis een ruimtelijk effect geeft. Daarnaast zorg je er met gordijnen ook voor dat je kamer minder hol klinkt!
Vertel mij meer over gordijnen >

Lichtdoorlatende gordijnen

Als je een mooie grote raampartij hebt die voor veel lichtinval zorgt en je wilt het lichtinval behouden, maar toch een beetje privacy creëren, kun je kiezen voor onze lichtdoorlatende gordijnen. Hiermee verlies je namelijk de inkijk, maar je creëert direct een fijne, lichte sfeer in huis, omdat de gordijnen het licht op een hele mooie manier breken. Onze lichtdoorlatende gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende prints.
Vertel mij meer over lichtdoorlatende gordijnen >

Vouwgordijnen

Als je liever voor een wat klassiekere uitstraling gaat of voor het gemak van koordbediening wilt gaan, dan zijn onze vouwgordijnen een hele goede keuze. Vouwgordijnen zijn in principe hetzelfde als rolgordijnen, maar in plaats van dat de stof wordt opgevouwen, wordt deze opgerold. Dit geeft een hele nette en klassieke uitstraling. Bij Trisq.nl kun je kiezen tussen effen vouwgordijnen (beschikbaar tot een maximale breedte van 160 cm) en bamboe vouwgordijnen (beschikbaar tot een maximale breedte van 150 cm).
Vertel mij meer over vouwgordijnen >

Meer weten?

Wil je meer weten over raamdecoratie voor smalle of juist brede ramen? Kijk of je vraag tussen onze veelgestelde vragen staat of bel met één van onze raamdecoratiespecialisten. Wij helpen je graag verder.

Contact

Geef een antwoord

De waardering van trisq.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 246 reviews.